Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη οργανωτική επιτυχία διεξήχθησαν τα «ΙΔ´ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ»

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών αλλά και η παρουσία του φίλαθλου κοινού στα «ΙΔ´ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», τα οποία διεξήχθησαν με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στο παραλιακό Δημοτικό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του προστάτη των αθλητών Αγίου Νέστορα.

 

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε, αμέσως μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, σημειώνοντας ότι: «ο υγιής αθλητισμός, όπως είναι ο κλασικός αθλητισμός, αυξάνει τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις και ενισχύει την αυτοιπεποίθηση, την αυτοσυγκράτηση , την υπομονή, την επιμονή, την εγκράτεια, την πειθαρχία, την υπευθυνότητα, τη νηφαλιότητα, τον αυτοέλεγχο και την αυτοκυριαρχία, ενώ αποβάλλεται η πλήξη, η άνοια, η απελπισία, η ακηδία, η νωχελικότητα, αδράνεια, η αποχαύνωση και ο νέος αποκτά ενδιαφέροντα και στόχους».
Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο για την ιδέα της καθιέρωσης των αγώνων, την οποία υιοθέτησαν από την αρχή και ο Δήμος Ιεράπετρας μαζί με το σωματείο «ΛΙΒΥΚΟΣ», διότι τα «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» διαδίδουν το μήνυμα της αγωνιστικότητας και του «ευ αγωνίζεσθαι».

 
Ο παριστάμενος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης, χαιρετίζοντας τους αγώνες, συνεχάρη τους διοργανωτές, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, τον Δήμο και τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΛΙΒΥΚΟΣ» για την καθιέρωση αυτής της γιορτής του κλασικού αθλητισμού και της αθλούμενης νεολαίας.
 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κρήτης κ. Σωτήριος Λαβούτας αναφέρθηκε στην συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών των σωματείων της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης στα «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», ενώ ο Πρόεδρος Πρόεδρος του Γ.Σ.Ι. «ΛΙΒΥΚΟΣ» και Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Χατζάκης τόνισε ότι τα «ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», που αποτελούν πλέον ένα θεσμό, υπηρετούν και προάγουν τον κλασικό αθλητισμό ο οποίος μεταξύ των άλλων δυναμώνει το σώμα και τη θέληση και ενισχύει την ευγενή άμιλλα και τη συναδέλφωση.
 
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου και κ. Σήφης Μηλιός, οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Εμμ. Κατρίνης, κ. Γ. Προεστάκης και κ. Γ. Κουγιουμτζάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Γεώργιος Δημητρόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιω. Παπαδάκης, ο Τεχνικός Σύμβουλος Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ κ. Μάρκος Καλούδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κριτών κ. Εμμ. Τζενάκης, Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών και Σχολικών Μονάδων, Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αθλητικοί παράγοντες, προπονητές και συνοδοί των αθλητών, πολλοί γονείς και φίλαθλοι του στίβου όλων των ηλικιών. Επίσης συμμετείχαν ομάδες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Λέσχης Τετρακίνησης, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Α.Κ.) από τη Σητεία και την Ιεράπετρα, καθώς και πλήρωμα ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β Ιεράπετρας, που και φέτος συνέδραμαν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας για τη διευκόλυσνη των αθλητών του ΝΕΣΤΟΡΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και γενικότερα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου