Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΡΥΩΜΕΝΟΥ2009
Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και με την ευθύνη του Αιδεσιμολ. Εφημερίου της Ενορίας Κάτω Χωριού Ιεράπετρας Οικονόμου π. Γεωργίου Μανθαιάκη, λειτούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων κατασκηνωτική περίοδος έξι ημερών για περίπου είκοσι πέντε μαθητές και μαθήτριες του Κατηχητικού Σχολείου.
 Η κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 20 έως το Σάββατο 25 Ιουλίου με δαπάνη της Ενορίας Κάτω Χωριού και με προσφορές ιδιωτών, ενώ σημαντική υπήρξε η εθελοντική βοήθεια των γυναικών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές κατασκηνωτικής ζωής μέσα σε ένα εκκλησιαστικό χώρο. Εκτός από τις ακολουθίες του νυχθημέρου (Όρθρος, Εσπερινός, Απόδειπνο) στο Καθολικό της Μονής και την ανάγνωση του αγιογραφικού αναγνώσματος τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες.

 Τα παιδιά με την επίβλεψη των μεγαλυτέρων μαθητών του Γυμνασίου, των ομαδαρχών, καθημερινά φρόντιζαν για τον ευπρεπισμό του χώρου. Όλα τα παιδιά, και κυρίως οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμμετείχαν σε πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια, αθλοπαιδιές, επιτραπέζια παιχνίδια, κατασκευές, έπαιξαν πιγκ-πογκ και είχαν στο πρόγγραμμά τους εκμάθηση τραγουδιών, συνθημάτων και ζωγραφικής. Μέσα στη σύντομη αυτή κατασκηνωτική περίοδο γνώρισαν την εκκλησιαστική ζωή και σύσφιγξαν τις σχέσεις μεταξύ τους μέσα από την κοινή προσευχή, την κοινή τράπεζα και το παιχνίδι.

Ο σκοπός είναι να καθιερωθεί και να επεκταθεί με τη λειτουργία περισσότερων κατασκηνωτικών περιόδων, ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν στιγμές ξεγνοιασίας μέσα στο ασφαλές εκκλησιαστικό περιβάλλον και μάλιστα στον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς χώρο της ιστορικής Μονής Παναγίας Βρυωμένου, όπου τα παιδιά μπορούν να βιώσουν τον κοινοτικό τρόπο ζωής της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να κατανοήσουν τον περιβάλλοντα κόσμο ως το «μεγάλο σπίτι» τους, το οποίο πρέπει να σέβονται και να προστατεύουν. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος επισκέπτηκε τον χώρο του μοναστηριού την Παρασκευή 24 Ιουλίου κατά την ακολουθία του Όρθρου, όπου μίλησε κατάλληλα και διένειμε σταυρούς στα παιδιά της κατασκήνωσης, ενώ παρακάθησε μαζί τους στο πρωϊνό που προσφέρθηκε στην Τράπεζα της Μονής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου